Cloudmodus voor beschermingsonderdelen inschakelen en uitschakelen

Cloudmodus verwijst naar de modus waarin Kaspersky Endpoint Security een beperkte versie van de antivirusdatabases gebruikt. Kaspersky Security Network ondersteunt de werking van het programma wanneer een beperkte versie van de antivirusdatabases worden gebruikt. Met de beperkte versie van de antivirusdatabases verbruikt u ongeveer de helft van het RAM van de computer dat anders met de normale databases zou worden gebruikt. Als u niet deelneemt aan Kaspersky Security Network of als de cloudmodus is uitgeschakeld, downloadt Kaspersky Endpoint Security de volledige versie van de antivirusdatabases vanaf de Kaspersky-servers.

Wanneer u Kaspersky Security Network gebruikt, is de cloudmodus beschikbaar vanaf versie 3.0 van Kaspersky Private Security Network.

Zo schakelt u de cloudmodus voor beschermingsonderdelen in en uit:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Advanced Threat ProtectionKaspersky Security Network in het venster met de programma-instellingen.
  3. Gebruik de schakelaar Cloudmodus inschakelen om de component in of uit te schakelen.
  4. Sla uw wijzigingen op.

Als gevolg hiervan downloadt Kaspersky Endpoint Security bij de volgende update een lichte versie of volledige versie van antivirusdatabases.

Als de beperkte versie van de antivirusdatabases niet kunnen worden gebruikt, schakelt Kaspersky Endpoint Security automatisch over naar de Premium versie van de antivirusdatabases.